Ani táto ‘zázračná’ liečba rakoviny nie je ani zďaleka taká účinná, ako vám nahovárajú!

V nadväznosti na predcházdajúci článok, už nejaký čas sa v onkológii propaguje a ospevuje nechemoterapeutická liečba rakoviny v podobe imunoterapie, ktorá je inak veľmi málo účinná a to v úzkej skupine pacientov. Samozrejme, keďže je pacientom lekármi sľúbená vysoká úspešnosť, pýtaju na na náš názor. K zvýšenému záujmu o ňu prispel aj nadávny, nový odborný onkologický web propagujúci článok, taktiež spomínajúci príbeh o imunoterapii. Nedá nám nespomenúť, že autorka článku alibistický tvrdí, že farmaceutickí sponzori nemajú na web (priamy; pozn. red.) vplyv.

Kampaň za pravdu v medicíne v nijakom prípade nechce oberať ťažko chorých pacientov často o posledný kúsok viery a nádeje v to, že nejaká nová liečba ich môže zachrániť. Avšak nemôžeme sa ticho prizerať keď sú pacienti chytajúci sa poslednej slamky vedení k domnienke, že liečba so štatistickou úspešnosťou 8% ich vylieči na 50 a viac percent.

Mnohé lieky, a osobitne tie na rakovinu, sú často deklarované ako ten najlepší, prelomový ba zázračný, revolučný a taký, ktorý vylieči, aj to napriek tomu, že to má veľmi ďaleko od pravdy. Štúdia JAMA zistila, že až 50% liekov, ktoré ani nie sú schválené FDA, sú takto označované, a 14% z týchto liekov malo nejaký účinok len na myšiach.

Existuje dostatok údajov o účinnosti, alebo presnejšie o chabej účinnosti imunoterapie. Imunoterapia patrí presne do kategórie liekov s nízkou účinnosťou, propagujúcich sa ako tá najlepšia a zázračná liečba, o akej sa nikomu ani len nesnívalo.

To zistili napríklad dvaja onkologickí výskumníci z univerzít v Oregone, USA, Dr. Gay a Dr. Prasad, keď zisťovali štatistiky o účinnosti imunoterapie.

Ich výsledok bol prekvapujúci a smutný:

“Účinnosť imunoterapie pri rakovine je maximálne 8 percent.”

Záver z toho nech si urobí každý sám.


Zdroj

Few people actually benefit from ‘breakthrough’ cancer immunotherapy

Súvisiace články

Uveďte prosím pozorne svoj email a kliknite \"Odoslať\"

Pridajte sa k 7 107 ďalším odberateľom

Vaše príspevky