Kto su tí šarlatáni a konšpirátori?!

Milí priatelia. Ako to býva, ten. kto sa snaží poukazovať na pravdu, alebo aspoň sa k nej viac priblížiť, je často napádaný, osočovaný a ohováraný. Stáva sa, že toto sa občas deje aj v prípade stránky Vedomec. Pýtate sa, aké je naše stanovisko voči tým, ktorí nám nadávajú do konšpirátorov, šarlatánov a inak.

Pri venovaní drahocenného času a energie správnym smerom nám nezostáva veľa priestoru na zaoberanie sa cieľavedomými útokmi. Vo všeobecnosti by sme však radi uviedli zopár faktických poznámok.

Pre niektorých je pravda asi len to, čo je vysielané alebo napísané v tvrdo manipulatívnych hlavnoprúdových médiach a potvrdené alebo akože-dokázané v prestížnych žurnáloch. To, čo je inde a najmä proti chuti systému a momentálnym náladám, sú podľa nich hotové šarlatánstva a konšpirácie. Nevadí im, že mnohé ich takzvané šarlatánstva a konšpirácie sa neskôr ukážu ako pravda (lebo sa to samozrejme objaví niekde v im spriaznených novinách a telke), pôvodné zdroje, ktoré o rovnakej veci dávno informovali sú stále len šarlatánske a konšpiračné, lebo práve pojednávaju o iných veciach, podľa nich stále bludoch, ktoré sa zase nesôr potvrdia ako nebludy. A takto to ide stále dookola.

Sú dobré známe prípady, keď konvenčná medicína zosmiešňovala a stále zosmiešňuje prírodné lieky a liečebné praktiky, ktoré sa skôr či neskôr ukázali byť správnymi a účinnými. Medzi ne patrí napríklad vitamín C, ktorého uznanie ako lieku na skorbut ortodoxná medicína odmietala dlhé desaťročia. A jeho mnohé iné účinky nie sú širokou medicínskou obcou uznávané ani dnes. Aj keď sa pravda pomaly ale isto prediera na svet cez početné prekážky, aj dnes sa nájde dosť lekárov, ktorí vitamín C spochybňujú.

Keď sme pred niekoľkými rokmi, asi v r 2007, vtedy ešte na stránke Bádateľ písali o využití vitamínu C ako aj o jeho podávani vo vysokých, respektíve adekvátnych dávkach v infúziách, boli sme nazývaní cvokmi, debilmi a nebezpečnými šarlatánmi a nechceli o nás počuť aní tí, ktorí si hovorili „výživoví odborníni a lekári“ a otierali si o nás ústa v zmysle, že „drahý moč“. Dnes sa vitamín C v omnoho vyšších dávkach čoraz viac využíva na Slovensku a Čechách a, ako píšete v emailoch, všeobecní aj detskí lekári ho aj orálne odporúčajú oveľa častejšie a v omnoho vyšších dávkach ako účinnú súčasť prevencie ale aj liečby mnohých chorôb.

V čase, keď sme písali o vitamíne C, sme tiež pozornosť obracali aj na to, čo je mlieko, najmä v takej podobe a zložení, akom je dnes, zdravé alebo nezdravé. Boli sme poniektorými napádaní a zosmiešňovaní napriek nemalémo počtu dostupných vedeckých dokumentov pojednávajúcich tento problém.

Podobné zosmiešňovanie pravdy sa deje aj v iných sférach. V internetovom rádiu Slobodný Vysielač, ktoré bolo nepriaznivcami onalepkované ako konšpiračné, sa nie tak dávno pojednávalo o takzvanej Juvenílnej justícii, najmá ohľadom nezákonného a nespravoddlivého odoberania detí rodinám, často za kalým účelom, čo sa dlhodobo deje najmä v Británii a Nórsku. Istá vysokopostavená pani MP a SV, platená z dani slovenských občanov, vedome klamala, tvrdiac, že nič také neexistuje a zosmiešňovala kohokoľvek, kto o týchto závažných problémoch rozprával. No len niekoľko týždňov na to Rada Európy vydala dokument, v ktorom vyjadruje svoje rozhorčenie nad tým, že k nespravodlivému odoberaniu detí naozaj dochádza. Napriek tomu „nezávyslé“ média neprestali nálepkovať diskusie o juvenulnej justícii ako konšpirácie.

Inak to nie je ani pokiaľ ide o vakcinačnú politiku. Napriek NESPOCHYBNITEĽNÝM faktom, napriek mnohým publikáciam a expertom v oblasti medicíny a vedy, poukazujúcim na (ne)účinok a (ne)bezpečnosť mnohých vakcín a napriek rastúcim pripadom vážnych následkov po očkovaniach, vačšina ortodoxnej medicíny vakcíny tvrdohlavo obhajuje a kydá na kohokoľvek, kto o týchto veciach hovorí a píše.

A sú to najmä skupiny, ktoré sa samo-nazývajú „nezávyslé“. Tak nezávyslé, že sú platené reklamou „renomovanej“ farma korporácie (ktorá ročne utratí miliárdy na kriminálne súdy) a na to píšu všetko provakcinačne a NIČ antivakcinačné (a tiež DOSTUPNÉ v akademických žurnáloch, napr TUTO ) – lebo všetko antivakcinačné sú predsa len hlúpe konšpirácie a ľudia, ktorí to šíria, sú veľmi nebezpeční.

Opakujeme, a dobre si to zapamätajte. Nech je pravda kdekoľvek, lekári a mainstreemové média na Slovensku nikdy nešíria dokázané a dobre zdokumentované vážne pochybenia vakcín a to aj napriek tomu, že sa o tom aspon občas píše-hovorí na silno hlavnoprúdových médiách vo svete. Nielenže sa o veciach nepíše/nediskutuje, ale akákoľvek dikusia na danú támu je označovaná „vakcinačné šialenstvo“ a pod.

Šarlatánmi sme boli nazývaní aj keď sme písali o amalgáme. Tu sme si vyslúžili viacero nepekných vyhrážok a narážok. A to aj napriek tomu, že pravda o amalgáme je taká, že je v niekoľkých vyspelých krajinách amalgám zakázané používať a správa o toxicite amalgámu je dokonca zverejnená aj na samotnej stránke FDA – http://www.fda.gov/downloads/Adviso…e/DentalProductsPanel/UCM236379.pdf

Nakoniec spomenieme ešte jeden prípad, kedy sme si vyslúžili nálepku „cvoci“, „psychopati“, „debili“, „nebezpeční konšpirátori“ a „šarlatáni“. Pravdupovediac, patril by sme radšej do týchto skupín, ako do skupiny nevedomých, odkiaľ tieto nálepky vyšli a vychádzajú. Už niekoľko rokov sa snažíme informovať ľudí so sklerózou multiplex (ďalej len MS) o možnostiach UZDRAVENIA pomocou metabolickej/výživovej medicíny a iných metód. Väčšinu z toho, čo používame, je veľmi dobre zdokumentované v medicínskej literatúre a zhrnuté v knihe rešpektovaného austrálskeho profesora, povodom Čecha, profesora Jelineka Overcoming Multiple Sclerosis. Napriek tomu, že neurológia tieto poznatky v praxi stále neaplikuje, profesor dokázal vyliečiť seba a mnohých iných a vysledkom bola aj kniha Recovering from Multiple Sclerosis.

Nuž, taký poľutovaniahodný je prístup či už niektorých skupín alebo aj horlivých jednotlivcov. Je to preto, lebo zdravotná starostlivosť, ktorá bola kedysy z veľkej časti preventatívnou, sa stala z väčšej časti obchodom s liekmi – teda nie zdravotná, ale farmaceutická starostlivosť. Pod totálnym vplyvom farmácií (ale aj firiem, ktoré vyrábaju prístroje a zariadenia) sú ako lekárske fakulty, tak aj hlavnoprúdové médiá. Hovoriť tu o nezávyslostí by bolo veľmi naivné.

Pokiaľ podobným ľuďom, alebo skupinám napíšete o tom, že ste sa nejakou alternatívnou, alebo aj nealternatívnou – výživovou liečbou liečili a len „podľa vás“ vyliečili, oznámia vám, že z ich pohľadu „sa jedná len o tzv. „„anecdotal evidence““, a teda sa nejedná o žiaden dôkaz, je to len váš názor“. Nič viac. Podobne, alebo presne takto je to aj s mnohými lekármi, ktorí sa, podľa vaších mnohých emailov, často v podobnej situácii správaju ignorujúco, arogantne a občas aj viac ako arogantne.

Pravda, je čoraz viac ľudí z lekárskej aj farmakologickej brandže, ktorí toto vidia a chápu. Na druhej strane sú ľudia, ktorým nie je dané to pochopiť, alebo to pochopiť nechcú, respektíve nechcú uznať pravdivosť situácie, lebo na to majú akýsi dôvod. Tým dôvodom môže byť postavenie, zárobok, uznanie, lenivosť alebo i ješitnosť a tvrdohlavosť.

Samozrejme, my takýmto ľudom úprimne a s láskou prajeme všetko dobré a aby skôr či neskôr dospeli a akceptovali to, čo je pravdivé a to bez toho, aby museli trpieť. Totiž mnohi ľudia dospejú k poznaniu, alebo poznanie akceptujú žiaľ až následkom utrpenia, čo je evidentné z mnohých emailov, ktoré od vás dostávame.

Na záver

Od dávna, odkedy konvenčná, farmaceutická, alopatická, ortodoxná medicína a zdravotníctvo vzniklo, vznikala a rozvýjala sa aj vojna medzi touto a prírodnou medicínou, ale aj vo vnútri samotnej konvenčnej medicíny. Totiž, výživová medicína bola dlhodobo a zatiaľ ešte stále je súčasťou konvenčnej, aj keď je silami farmaceutizmu vytláčana na pokraj až tak, že mnohí už výživovú medicínu nazývaju alternatívnou, najmä ak sú používané vysoké a adekvátne dávky nepatentovateľných výživných látok, teraz nazývanými „doplnky“.

Tento boj má obrovské rozmery, súčasťou čoho sú zákulisné intrigy a neustále pokusy o diskreditáciu vitamínov (napr štúdie, ktoré používajú buď bezvýznamné dávky, alebo úplne syntetické „vitamíny“, na základe čoho spochybnia účinok skutočných vitamínov a v adekvátnych dávkach). Samozrejme, potom tých, ktorý liečia a vyliečia pomocou výživových protokolov a pomocou zlepšenia životného štýlu, nazývajú akože inak, ako šarlatánmi.

Nedajte sa teda manipulovať a ovplyvňovať majiteľmi pravdy. Budte kritickí a používajte zdravý, sedliacky rozum. Nie každý dokáže hodnotiť a inak analyzovať všetky informácie, ktoré nás obkopujú. V množstve a zmätku rôznorodých a veľmi protichodných informácii je niekedy dobre rozhodovať sa aj podľa toho, čo človek cíti a podľa toho kto a prečo (motív) konkrétnu informáciu šíri a či ju šíri zo srdca (láska, pochopenie, empatia…) alebo len mechanicky perom a ústami a len za účelom zisku alebo ovplyvnenia vašej mienky. Postupom času, zdravo uvažujúci človek aj bez akademických znalostí vie dospieť k ucelenejšiemu názoru a pravému poznaniu.

Pre zaujímavosť odporúčame starý, ale poučný a stále aktuálnu situáciu vystihujúci film Mastičkár (poľsky Znachor, The Quacker – slov. Šarlatán) z r 1938 (!)

Mastičkár – https://www.csfd.cz/film/136865-mastickar/prehled/

https://www.youtube.com/watch?v=Io-11Tru0k8

 

 

Uveďte prosím pozorne svoj email a kliknite \"Odoslať\"

Pridajte sa k 7 107 ďalším odberateľom

Comments

  1. Oľga Gašparíková, Moskovská 8, 811 08 Bratislava says:

    Rešpektujem Vaše stránky, mám ich rada a myslím, že by naozaj mali lekári a vedci zostúpiť na zem a predpisovať jedálne lístky a pacieti by mali nosiť potvrdenia, že navštevujú kvôli pohybu fyzioterapeuta minimálne 2x do týždňa a mali by venovať viac času príprave domácich liečivých receptov. To všetko sa snažím aplikovať. Len s tým očkovaním som veľmi pomýlená. Veď očkovanie proti besnote, chrípke, kiahňam , záškrtu, čiernemu kašľu, TBC a pod. boli a sú záchranou mnohých životov. Tak prečo zrazu teraz sa spikli proti “nám” všetci farmaceuti a vlastne sa spikli aj proti sebe, veď sa tiež nechávajú očkovať. Aj lekári sa nechávajú očkovať aj so svojimi deťmi. Tak tu som už na konci s pochopením. Vždy mi prišlo očkovanie ako dokonalá prevencia. Aj som podľa toho konala a konám. To naozaj všetky očkovacie látky sú nebezpečné? Kde je pravda?

    • Pozdravujeme p Olga a dakujeme za pripomienku.
      My vo vacsine suhlasime s tlacovou spravou IURO, ale k problematike sa blizsie nevyjadrujeme, kedze to je ich parketa. Preto, ak potrebujete akekolvek rady, alebo vysvetlenia, prosim kontaktujte priamo ich.

  2. igalgoczi says:

    Zdravím Priatelia!
    Do tejto mozaiky, bez komentára, pripájam maličký príspevok.
    S pozdravom
    https://paleolit.sk/2019/03/14/prednaska-byvalej-zurnalistky-cbs-news-sharyl-attkinssona/

Vaše príspevky