Vakcíny sú bio a vy ste hlúpi konšpirátori a informačná stoka

HPVAj takto nás častujú niektoré individuá v slovenských „nezávyslých“ denníkoch, blogoch, či TV rozhovoroch, nezabúdajúc poznamenať, odkiaľ a ako sa vzali antivakcinačné mýty, kampane a ako sú akýkoľvek odporcovia nebezpeční pre vedu, ktorá je úplne bezva.

Otázky a obavy ohľadom účinku a bezpečnosti vakcín však opodstatnene silnejú. A nezdá sa, žeby tieto obavy mali nejakí pomyselný konšpirátori a fanatici.

Jendou z najkontroverznejších propagovaných vakcín je očkovanie proti HPV, ktoré má mať vraj preventívny účinok proti rakovine krčka maternice. Voči jej výrobcom bolo v minulosti vznesených viacero kriminálnych žalôb. Naposledy sa tak stalo, keď právnicka kancelária Almodóvar & Jara podala na španielskom najvyššom súde proti zdravotníckym úradom a výrobcom tejto vakcíny žalobu.

HPV vakcínu úrady propagujú dlho ako ‘najúčinnejšiu zbraň proti HPV’. Avšak, mnohé deti utrpeli po vakcíne škaredé následky, po čom rodičia postihnutých, alebo aj pozostalých detí, spolu so žalobcami ako AAVP požadujú kompenzácie.

Žaloba je založená na porušení základných práv na informovaný súhlas pred očkovaním. Väčšina detí a mladých dievčat nie je na možné nebezpečné vedľajšie účinky, ktoré sa predým často vyskytli, upozornená.

V databázach v USA a Európe je celý zoznam častejších vážnych vedľajších účinkov. Niektoré z nich sú:

  • Silné bolesti brucha
  • Opuchnutie uzlín
  • Bezdôvodné modriny a krvácavosť, zmätenosť a slabosť
  • Horúčky, pocity chladu, bolest celého tela a všeobecný pocit choroby
  • Bolesti hrudníka
  • Ťažkosti s dýchaním

Menej vážne vedľajšíe účinky:

  • Bolesti, opuchy, začervenania, modriny alebo intenzívne svŕbenie v mieste podania vakcíny
  • Zvýšená teplota, bolesti hlavy, únava, unavenosť
  • Nevoľnosť, vracanie, hnačky
  • Nespavosť (insomnia)
  • Nádcha, zápaly hrdla, kašeľ
  • Bolesti zubov, kĺbov a svalov

Iné, zriedkavejšie vedľajšie účinky:

  • Vážne poruchy fertility

Napriek tomu, že nás o tom o tom úrady a média vytrvalo presviedčajú, účinok tejto vakciny nebol nikdy potvrdený a dokonca vedkyňa Dr Diane Harper, ktorá sa na jej vývoji podieľala, sama upozornila, že je nebezpečná.

Napriek tomu španielské úrady zdravotníctva, ktoré majú mať na starosti zdravie obyvateľstva, prekrúcalo informácie o prípadoch vážnych reakcií u detí, tvrdiac, že išlo o ojedinelé a akceptovateľné reakcie (toto tvrdia na Slovensku o všetkých vakcínach a o reakciách na ne).

Spomínana kriminálna žaloba právnika Don Manuel Sáez Ochoa udáva, že výrobca vakcíny nepoužil počas jej klinického výskumu neúčinné placebo na porovnanie účinnosti s vakcínou, a takto mali byť zmanipulované údaje na jej podvodný marketing. Napriek mnohým sťažnostiam mnohých mladých dievčat, u ktorých sa po vakcíne vyvinuli podobné rekacie, španielské úrady bezcitne ignorovali výzvy na pozastavenie očkovaní pokiaľ sa veci okolo bezpečnosti vakcíny neprešetria.

Regionálne a obvodné úrady nevyvinuli žiadne úsilie na overenie pravdivosti údajov výrobcu vakcíny, ktoré poskytol ako materiál k povoleniu na jej predaj a používanie na prevenciu proti rakovine. Úrady tiež zlyhali v informovaní verejnosti o existencii iných, overených a bezpečných prostriedkov na prevenciu rakoviny krčka maternice.

Žaloba ďalej pokračuje v tvrdení, že úrady mali dostatok informácií o potenciálnych škodlivých účinkoch HPV vakcíny, no napriek tomu sa rozhodli naďalej ju odporúčať. Toto je dôkazom absolútneho nezáujmu o zdravie a blaho španielských dievčat. Prístup farmaceutickej spoločnosti a úradov mal byť taký, že nejavili žiadné známky záujmu o riziká, na ktoré sa postihnuté dievčatá sťažovali.

Ďalej sa píše, že pred podávaním vakciny nikoho takmer vôbec nazaujímali možné vedľajšie účinky a potom, ako reakcie nastali, ďievčatá a ich rodičia boli uvrhnutí do opovrhnutia a bezmocnosti. (Veľmi podobné reakcií slovenských úradov, mnohých zdravotníkov bez srdca a mnohých médií). Až do kriminálnej žaloby neexistovalo jediné riadné a svedomité prešetrenie vážnych následkov po podaní vakcíny HPV napriek tomu, že dievčatá boli pred očkovaním úplne zdravé.

Podľa žalujúceho právnika, snaha obžalovaných o uznanie poľahčujúcich okolností na základe toho, že o vážnych vedľajších účinkoch v čase schvaľovania vakcíny nevedeli, je na výsmech a pre konkrétnych zodpovedných obžalovaných žiada okrem kompenzácii aj vezenie.

30 júla 2014 poverený sudca žalobu uznal s rozhodnutím o dôslednom prešetrení faktov.

 

Voči farmaceutickej firme a španielským úradom boli vznesené nasledujúce obvinenia:

  • podvodný marketing a podávanie nedostatočne testovaných vakcín
  • neinformovanie verejnosti o možných vedľajších účinkoch
  • porušovanie práv na informovaný súhlas
  • ignorovanie podobných reakcií u mnohých dievčat v krátkom čase po podaní vakcíny
  • ignorovanie starších aj novších vedeckých dôkazov o možných zdravotných následkoch vakcíny a ohľadom zdraviu škodliných výrobných techník
  • bezcitné ignorovanie tých, ktorí utrpeli reakcie po očkovaní HPV vakcínou
  • neinformovanie verejnosti o fakte, že HPV je len jedným z mnohých rizikových faktorov vzniku rakoviny krčka maternice
  • neinformovanie verejnosti o tom, že 90% všetkých HPV infekcií vymizne spontánne, bez akejkoľvek liečby
  • neinformovanie verejnosti o iných preventatívnych opatreniach proti rakovine
  • kriminálna zodpovednosť za škody na zdraví následkom podania vakcíny proti HPV

Aj keby sme prijali smiešné tvrdenia že výrobca a úrady nevedeli o možných rizikách a nedostatku dôkazov o účinku vakcíny, od roku 2007, odkedy bola HPV vakcína na španielsky trh uvedená, existuje dostatok vedeckých a klinických dôkazov v tomto smere.

Zo zdravej a vitálnej Zuriñe sa po očkovaní stala troska, tvrdí lekár a právnici

Zuriñe bolo zdravé dievča s atletickou postavou a bola veľmi nadaná až do času, kedy v škole, vrámci vakcinačného programu dostala všetky tri odporúčané dávky HPV vakcíny. Tri týždne po tom bola prijatá na miestnu pohotovosť s viacerými symptómami vrátane nevoľnosti, malátnosti a záchvatov.

Po tom, ako rodičia nenachádzali odpoveď u jej lekára, boli nútení vyhľadať súkromného špeialistu, Dr Marka Mazzuca, ktorý povedal:

“U Zuriñe sa vyvinula vážna bunková choroba, oxidačný stress v dôsledku náhlej demineralizácie jej tela. Zjednodušene povedané, je to tak, akoby bolo 18 ročné dievča v tele 60 ročnej ženy. Okrem toho má zápal pečene, močového mechúra a má vážne narušenú centrálnu nervovu sústavu.”

Ani po piatich rokoch sa jej stav nijako výrazne nezlepšil a nik nevie, či a kedy bude niekedy zdravá, ako predtým.

Tisíce dievčat a mladých žien po celom svete, kde sa HPV vakcína propaguje, je v podobnej situácii, ako Zuriñe. Zo zdravých, šťastných a aktívnych žien za zrazu stali choré ženy, čeliace autoimúnnym a neurologickým ochoreniam. Pre ne sa vágne “možné vedľajšiie účinky” stali brutálnou skutočnosťou.

Je navyšší čas, aby bezcitní kompetentní čelili zodpovednosti za svoje činy, nečiny a doslovné mengeleovské krutosti na deťoch. Podobné kriminálne žaloby sú pravdepodobne najlepším prostriedkom, ako to dosiahnúť.

Šesť či dvanásť rokov basy možno prinutí ostatných k etickejšiemu správaniu, alebo dokonca k tomu, aby dbali na zdravie ľudí viac, ako na vlastné záujmy a aby viac chránili, ako ubližovali. Alebo sa zase dočkáme len toho, že konkrétna farmaceutická firma v tichosti zaplatí pár miliónov alebo aj miliárd v mimosúdnom vyrovnaní, po čom sa prípady pošlú do zabudnutia a oni budú naďalej bez hanby a svedomia páchať zverstvá?!

Zpracované podľa:

First HPV Vaccine Lawsuit Filed in Spain Against Manufacturers and Health Authorities

a Gardasil: Criminal complaint filed in Spain

 

Uveďte prosím pozorne svoj email a kliknite \"Odoslať\"

Pridajte sa k 7 107 ďalším odberateľom

Vaše príspevky